Three Ships MobileApp verkrijgbaar

De eerste Three Ships MobileApp is uit! Met deze MobileApp is het mogelijk om met een mobiele browser toegang te krijgen tot N@Tschool! Deze mobiele browser moet wel HTML5 ondersteunen.

Verschillende onderwijsorganisaties hebben bijgedragen aan de ontwikkelingen van deze webapp. Naast de ontwikkelpartners gaan VO-school 2College en THIM Hogeschool voor Fysiotherapie werken met de MobileApp.

 

 

2College test leren zonder boeken
Zestig brugklasleerlingen van 2College doen volgend jaar mee aan een tablet-pilot. Zij gaan aan de slag met onder andere lesmateriaal van VO Content en door 2College ontwikkelde materialen. Three Ships is betrokken bij het project, waarin de lesmaterialen via MobileApp zullen worden benaderd. Voor 75% van de vakken zullen geen boeken worden gebruikt.

De tablets (Asus Transformer) worden verstrekt door de school, ouders betalen alleen een borgbedrag. ”2College wil een broedplaats zijn voor nieuwe initiatieven. En we vinden scholing van onze docenten belangrijk. Daarom zullen zo’n 15 docenten deze pilot begeleiden.” verklaart ICT manager Ed van Delft.  “Ook willen we met deze pilot kijken naar de financiering van leermaterialen vanuit beschikbare middelen. Het vervangen van de boeken door digitaal materiaal moet dus kostendekkend werken.”

THIM: Vaak op locatie, toch materialen bij de hand
Inlogpagina van de MobileApp van THIMArjan van den Bos is bij THIM verantwoordelijk voor de elektronische leeromgeving en heeft duidelijke verwachtingen van de MobileApp: “Onze studenten zijn vaak op locatie bezig met bewegingsoefeningen, groepslessen en cardiolessen en hebben dan niet direct de beschikking over een laptop maar wel over hun smartphone en tablet. Met de MobileApp hebben ze dan toch toegang tot de lesstof, formulieren en protocollen die we ze online aanbieden.”

Docenten kunnen de MobileApp goed gebruiken bij assessments denkt Van den Bos: “Ze kunnen dan nog even een document van een student bekijken, waarbij ze liever gebruik maken van een tablet dan een laptop.” Ook praktische informatie zoals roosters en nieuwsberichten wordt beter en sneller op de smartphone gelezen,stelt Van den Bos, waardoor het bereik van deze informatie groter wordt.
 

Meer informatie over de MobileApp

Zien hoe het werkt? Demo aanvragen
Op de hoogte blijven?Schrijf je in voor de nieuwsbrief