Daarom SCORM

In Nederland is een aantal afspraken gemaakt over de toepassing van standaarden binnen het onderwijs. Deze afspraken zijn in samenwerking met alle stakeholders: scholen, Kennisnet , uitgevers, elo-leveranciers enzovoorts. Voor het uitwisselen en afspelen van content is de SCORM 2004 standaard de gangbare afspraak.

SCORM referentie en testbank

De werking is uitgebreid getest bij de gangbare Elektronische Leer Omgevingen (ELO’s) en succesvol gebleken. Daarom gelooft Three Ships in het gebruik van SCORM. U kunt de door u geproduceerde content eenvoudig vooraf controleren op compabiliteit met de SCORM referentie en testbank. Deze is standaard beschikvoor voor gebruikers van het Three Ships Contentplatform.

Met SCORM komen alle leerresultaten beschikbaar in de ELO.

Voldoen aan de standaard

Alle door het Content Delivery System gegenereerde Content Link Packages voldoen aan de SCORM standaard. Het mes snijdt daardoor aan twee kanten: u behoudt de controle over (het gebruik van) uw content, voor uw klanten blijven de met uw content geboekte leerresultaten beschikbaar in de ELO. Om (onderwijs)instellingen te ondersteunen bij het klaarzetten van de Content Link Packages eenvoudig en eenduidig in de Three Ships N@Tschool! omgeving te plaatsen heeft Three Ships de Educatieve Content Service ontwikkeld.

Zien hoe het werkt? Demo aanvragen
Op de hoogte blijven?Schrijf je in voor de nieuwsbrief