Blog_Categories

Skip Navigation Links.

View_Blog

Door: threeshipsportal op 18-4-2014
Werken met N@Tschool! moet zo simpel zijn als een waterkoker bedienen. Met die gedachte in het achterhoofd is de gebruikerservaring van de nieuwste versie van N@Tschool! opgebouwd. Een overzicht van de nieuwe gebruikerservaring:
Door: threeshipsportal op 16-4-2014
Tijdens de Gebruikersdag N@Tschool! kon Three Ships directeur Wiel van de Berg onthullen dat alle klanten vanaf nu kunnen upgraden naar N@Tschool! v12. De nieuwste versie van de elektronische leeromgeving zit bomvol nieuws en verbeteringen. Een rondleiding:
Door: threeshipsportal op 10-4-2014

Elke zorgorganisatie moet aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg kunnen bewijzen dat hun medewerkers over de juiste kennis en ervaring beschikken. Om die bekwaamheid te kunnen aantonen heeft De Zorggroep Noord- en Midden Limburg ervoor gekozen om elke drie jaar iedere medewerker te toetsen.

Door: threeshipsportal op 1-4-2014

Met de technologische mogelijkheden van nu is die droom een stuk bereikbaarder geworden. Wat niet wil zeggen dat je een goed e-Book ‘even’ maakt. Een eerder stuk ging in op onder meer marktverkenning, redactie en naamgeving voor je e-Book. In dit tweede deel nogmaals 7 dingen die je moet weten als je het schrijverschap ambieert:

Door: threeshipsportal op 24-3-2014

Miljoenen dromen ervan: gepubliceerd schrijver zijn.  Met de technologische mogelijkheden van nu is die droom een stuk bereikbaarder geworden. Wat niet wil zeggen dat je een succesvol e-Book ‘even’ uit de grond stampt. In dit stuk de eerste 7 dingen die je moet weten als je als self-publisher aan de slag gaat:

Door: threeshipsportal op 19-2-2014
Christelijke Hogeschool Windesheim is per 1 september 2013 instituutsbreed overgestapt van Blackboard naar N@Tschool! als ELO. "Wij vonden het belangrijk dat de leverancier voldoende ervaring heeft in het hoger onderwijs, succesvolle migraties van Blackboard kan overleggen en dat er een plan op tafel kwam waarvan wij konden zeggen: ja, zo gaat het lukken!"
Door: threeshipsportal op 3-2-2014
Bij het woord ‘archief’ denkt men nog snel aan stoffige kasten vol papier, al dan niet onderhouden door een even stoffige archivaris (uilenbril optioneel). Nu steeds meer informatie digitaal bewaard wordt verhuist het archiefvraagstuk mee naar de cloud. Voor opleiders begint het bij de digitale leer- en werkomgeving (DLWO). Vier punten om rekening mee te houden bij het digitaal bewaren van documenten uit het leerproces.
Door: threeshipsportal op 28-1-2014
Een verslag inleveren in de Dropbox van een docent. Gegevens van het samenwerkgroepje in Google Docs. De populariteit van cloudopslag en –diensten groeit gestaag, ook in het onderwijs. Niet vreemd, gezien de toegankelijkheid en het bereik van deze apps.  Drie vragen die iedereen in het onderwijs zich –om te beginnen vandaag op Data Privacy Day- zou moeten stellen bij het gebruik van deze diensten:
Door: threeshipsportal op 19-6-2013
Dat is het doel van YouDipity Market, die vandaag in bèta is gegaan. Afgelopen september bracht Three Ships met YouDipity Author een platform uit waarom iedereen zelf gemakkelijk e-books, digitaal lesmateriaal en andere leerzame content kan maken. Met YouDipity Market is het ook mogelijk om deze materialen aan te schaffen of zelf te verkopen.
Door: threeshipsportal op 27-5-2013
De CVO Groep is de eerste VO organisatie die gebruik maakt van het Three Ships Leerplatform om haar gesprekscyclus in het kader van de Wet Beroepen in het Onderwijs (Wet BIO) vorm te geven. We reizen af naar het hart van ons land voor een goed gesprek met Job van der Mijl, hoofd P&O bij CVOG.

VOLG ONS

       

Recente reacties

Re: Klantcase: Christelijke Hogeschool Windesheim
Als projectleider vanuit Windesheim wil ik graag even reageren op de bijdrage van mijn collega Anton Haitink. Anton merkt terecht op dat bij sommige opleidingen een minder positief beeld leeft dan het beeld dat wordt geschetst in het artikel van Three Ships. Afhankelijk van wie je vraagt zal er een andere reactie komen op hoe de overgang naar N@tschool! is ervaren.

In mijn bijdrage aan de gebruikersdag van 16 april zal ik dan ook proberen recht te doen aan beide beelden. De reden om wel een bijdrage te leveren aan het artikel is, dat we ondanks de hobbels die er zijn, tevreden zijn over de samenwerking met leverancier. Zoals gezegd: het is een avontuur waar we samen in zijn gestapt en waar we in goede samenwerking er hard aan trekken om de implementatie tot een succes te maken. Bij een deel van Windesheim is dit gelukt, bij een ander deel moet er nog een slag gemaakt worden.

Geert van der Wijk
Adviseur Onderwijs & ICT
Hogeschool Windesheim
Re: Klantcase: Christelijke Hogeschool Windesheim
Beste Anton,

Fijn dat je de moeite hebt genomen zo uitgebreid te reageren. En ja, er is altijd ruimte voor verbetering. De punten die je signaleert zetten we – voor zover dat nog niet zo was- op de agenda voor het eerstvolgende reguliere overleg met Windesheim.

New_Blog

You must be logged in and have permission to create or edit a blog.
Zien hoe het werkt? Demo aanvragen
Op de hoogte blijven?Schrijf je in voor de nieuwsbrief