Blog_Categories

Skip Navigation Links.

View_Blog

Docenten Pius X College N@Tschool!-gecertificeerd

dec 22

Gescheven door:
22-12-2011  RssIcon

Op 24 november 2011 waren de rollen op het Pius X College te Bladel omgedraaid. Waar normaal leerlingen nerveus staan te wachten op de diploma-uitreiking waren nu de docenten aan de beurt. Twaalf deelnemers aan het opleidingstraject tot gecertificeerd N@Tschool!-docent kregen hun certificaat uitgereikt. 
 
De groep enthousiaste vernieuwers is het afgelopen jaar aan de slag gegaan met een serie trainingen en workshops Zo hebben ze N@Tschool! uitgebreid leren kennen en inzetten in het dagelijkse onderwijsproces. Hierbij is rekening gehouden met hun voorkennis en leerstijl, waardoor ook de minder ICT-vaardige deelnemers tot mooie resultaten konden komen.
 
De deelnemende docenten hebben geleerd hoe zij hun digitale lesmaterialen eenvoudig kunnen verfraaien en uitbreiden met Silverpoint. Ze kunnen toetsen online samenstellen en afnemen, waarna aan het eind van het lesuur de resultaten voor leraar en leerling beschikbaar kunnen zijn. Ook zijn de docenten getraind in het online volgen en sturen van leerlingen bij de samenwerking in projecten. Dit maakt gecombineerd met inleveropdrachten en plagiaatdetectie ook een betere determinatie mogelijk. Bijvoorbeeld voor het sectorwerkstuk.
 
De deelnemende docenten gaan de komende jaren verder met N@Tschool!. Hun klanten, de leerlingen, gaan dit merken. Leuke lessen, andere werkvormen en meer variatie in lesmaterialen is allemaal mogelijk. Daarnaast kunnen resultaten veel sneller beschikbaar komen, waarbij in veel gevallen de werkdruk van de docent ook nog eens afneemt. 
 
Het Pius X College heeft na het eerste succesvolle traject besloten dit schooljaar opnieuw 18 mensen te laten opleiden tot gecertificeerd N@Tschool!-docent. Hiervoor hebben zich reeds voldoende mensen vrijwillig ingeschreven. De trainers van Three Ships hebben er al zin in.

Categorieën:

VOLG ONS

       

Recente reacties

Re: Klantcase: Christelijke Hogeschool Windesheim
Als projectleider vanuit Windesheim wil ik graag even reageren op de bijdrage van mijn collega Anton Haitink. Anton merkt terecht op dat bij sommige opleidingen een minder positief beeld leeft dan het beeld dat wordt geschetst in het artikel van Three Ships. Afhankelijk van wie je vraagt zal er een andere reactie komen op hoe de overgang naar N@tschool! is ervaren.

In mijn bijdrage aan de gebruikersdag van 16 april zal ik dan ook proberen recht te doen aan beide beelden. De reden om wel een bijdrage te leveren aan het artikel is, dat we ondanks de hobbels die er zijn, tevreden zijn over de samenwerking met leverancier. Zoals gezegd: het is een avontuur waar we samen in zijn gestapt en waar we in goede samenwerking er hard aan trekken om de implementatie tot een succes te maken. Bij een deel van Windesheim is dit gelukt, bij een ander deel moet er nog een slag gemaakt worden.

Geert van der Wijk
Adviseur Onderwijs & ICT
Hogeschool Windesheim
Re: Klantcase: Christelijke Hogeschool Windesheim
Beste Anton,

Fijn dat je de moeite hebt genomen zo uitgebreid te reageren. En ja, er is altijd ruimte voor verbetering. De punten die je signaleert zetten we – voor zover dat nog niet zo was- op de agenda voor het eerstvolgende reguliere overleg met Windesheim.

New_Blog

You must be logged in and have permission to create or edit a blog.
Zien hoe het werkt? Demo aanvragen
Op de hoogte blijven?Schrijf je in voor de nieuwsbrief