Blog_Categories

Skip Navigation Links.

View_Blog

Goede verhalen op de Gebruikersdag

jun 26

Gescheven door:
26-6-2012  RssIcon

Op 21 juni was de elfde editie van de Gebruikersdag N@Tschool! Het Pius X College in Bladel ontving een paar honderd elo-beheerders, ICT managers, docenten en andere geinteresseerden in zomerse sferen.

Jeroen Alessie: Just do it!

Na een kort welkom door Jos Bosch (rector Pius X College) trapte Jeroen Alessie de dag af met zijn verhaal over spelend leren. De manier waarop hij het publiek in een paar minuten Babylonisch leerde rekenen was exemplarisch voor zijn verhaal: het leren van herkennen van patronen is essentieel voor het spel van jonge kinderen. En dat kan dus ook op leren op alle niveaus worden toegepast. 'Just do it' aldus Jeroen.

Download hier de presentatie van Jeroen Alessie

Workshops

Na de inspirerende sessie van Jeroen deelden verschillende organisaties hun kennis en ervaringen met N@Tschool! en aanverwante oplossingen. Ook gaf Three Ships in verschillende sessies een blik op actuele ontwikkelingen. Heeft u het gemist? U kunt hieronder de verschillende presentaties downloaden.

1.2 Directe Toegang en N@Tschool! in het nieuwe schooljaar (Directe Toegang)

1.3 Appsolutely Fabulous (Three Ships)

1.4 N@Tschool! implementeren, hoe doe je dat? (ROC Horizon College)

1.5 Vernieuw via de leerling, vergeet de leraar (Deltion College)

1.6 SPBS Volgsysteem: operatie geslaagd (Vesalius Instituut)

1.7 SPBS in de praktijk (Koninklijke Nederlandse Zwembond)

1.8 Klas in actie met Silverpoint (Three Ships)

Zelf aan de slag met SIlverpoint? Hier vind u een aantal handige tips!

Vendors

Elk nemen verschillende bedrijven deel aan de Gebruikersdag. Dit jaar waren Edu'Assist, Infotheek, Xebic Onderwijs, VO Content, Les 2.0, Uitgeverij Deviant, Fieldback en iScholing van de partij. Ook deze presentaties kunt u hier downlloaden:

V.1 Les 2.0: Til je vak naar een hoger niveau (Les 2.0)

V.4 Schuif aan in het virtuele klaslokaal (iScholing)

V.6 Het draadloze netwerk als oplossing voor BYOD (Infotheek)

Infotheek biedt u ook een whitepaper aan over het draadloze netwerk als oplossing voor BYOD. Download de whitepaper.

Ecosysteem van het leren

Na de lunch gaf Wiel van de Berg een kijkje in de keuken en wierp een blik op de toekomst. In zijn keynote: 'Het ecosysteem van het leren (download)' vertelde de Three Ships-directeur hoe de ecosystemen van het onderwijs en de educatieve uitgeverij door de Educatieve Content Service en de Educatieve Leermiddelenlijst Service samenkomen.

Ook gaf hij een live demo van de nieuwe MobileApp voor N@Tschool!, toonde een eerste versie van Silverpoint op de iPad (HTML5) en gaf een sneak preview van de verdere verbetering van SPBS. Dit houdt onder meer een tijdlijn, direct inschrijven op een activiteit en vereenvoudiging van de interface in. Het klapstuk was de de introductie van YouDipity: een nieuw online platform waar iedereen zelf mooie content kan maken met Silverpoint .En dit kan delen met wereld.

Tweede workshopronde

Ook in de middag was er weer genoeg te leren. Download de verschillende presentaties: 

2.1 Gesprekscyclus in het onderwijs: CVOG en de Wet BIO (CVOG)

2.3 Handen uit de mouwen met Action Learning (Three Ships/Hogeschool Rotterdam)

2.5 Meer genot, gemak, gewin met de bestelomgeving (ROC Horizon College)

2.6 Masterclass SPBS

2.8 Een goed rapport met SPBS Volgsysteem

GOED BEZIG!

Dit jaar reikte de Gebruikersvereniging voor het eerst de GOED BEZIG! Award uit. Met deze award wil de Gebruikersvereniging iemand die zich onderscheid erkenning geven en andere aanmoedigen het goede voorbeeld te volgen. De gebruikers hebben zelf op hun favoriet gestemd. Penningmeester Jordy Vondermans kon uiteindelijk de award uitreiken aan Bart Hofland (Scholen aan Zee). Bart was zeer verguld met zijn prijs!

 

 

VOLG ONS

       

Recente reacties

Re: Klantcase: Christelijke Hogeschool Windesheim
Als projectleider vanuit Windesheim wil ik graag even reageren op de bijdrage van mijn collega Anton Haitink. Anton merkt terecht op dat bij sommige opleidingen een minder positief beeld leeft dan het beeld dat wordt geschetst in het artikel van Three Ships. Afhankelijk van wie je vraagt zal er een andere reactie komen op hoe de overgang naar N@tschool! is ervaren.

In mijn bijdrage aan de gebruikersdag van 16 april zal ik dan ook proberen recht te doen aan beide beelden. De reden om wel een bijdrage te leveren aan het artikel is, dat we ondanks de hobbels die er zijn, tevreden zijn over de samenwerking met leverancier. Zoals gezegd: het is een avontuur waar we samen in zijn gestapt en waar we in goede samenwerking er hard aan trekken om de implementatie tot een succes te maken. Bij een deel van Windesheim is dit gelukt, bij een ander deel moet er nog een slag gemaakt worden.

Geert van der Wijk
Adviseur Onderwijs & ICT
Hogeschool Windesheim
Re: Klantcase: Christelijke Hogeschool Windesheim
Beste Anton,

Fijn dat je de moeite hebt genomen zo uitgebreid te reageren. En ja, er is altijd ruimte voor verbetering. De punten die je signaleert zetten we – voor zover dat nog niet zo was- op de agenda voor het eerstvolgende reguliere overleg met Windesheim.

New_Blog

You must be logged in and have permission to create or edit a blog.
Zien hoe het werkt? Demo aanvragen
Op de hoogte blijven?Schrijf je in voor de nieuwsbrief