Hoe kunnen wij u van dienst zijn?

Three Ships SupportDe professionals van de Three Ships Support afdeling helpen u graag met het beantwoorden van al uw vragen over onze producten. Ook voor tweedelijns ondersteuning bij het dagelijks gebruik kunt u bij Three Ships Support terecht.

Voor leerlingen/studenten/cursisten/medewerkers geldt het uitdrukkelijke verzoek zich voor vragen en problemen te melden bij het aanspreekpunt binnen de eigen organisatie. Dit kan bijvoorbeeld de ICT-coördinator, functioneel beheerder of interne helpdesk zijn. Zij kunnen u in de meeste gevallen direct helpen. Het antwoord op een aantal algemene veel voorkomende vragen vindt u onder Tips & Tricks.

Contact met Three Ships support

E-mail: support(at)threeships.nl
Telefoon: +31 (0)10 - 28 599 66
Geopend ma-vr van 09.00 tot 17.00
Ga naar de Support Website

 

Three Ships plug-in

De N@Tschool! plugin maakt het mogelijk om bestanden lokaal te bewerken (dus met uw versie van Word bijvoorbeeld) en om bestanden direct vanaf uw computer naar N@Tschool! te slepen. De juiste plugin voor de N@Tschool! versie die uw organisatie gebruikt is altijd te downloaden via [URL elo]/Plugin/. Dus bijvoorbeeld http://elo.rocfriesepoort.nl/plugin


Installatiehulp

Tips & Tricks

Ik kan niet inloggen op N@Tschool! Hoe kan ik N@Tschool! op mijn iPad gebruiken? Welke browsers ondersteunen jullie? Lees de handige tips en het antwoord op een aantal veel voorkomende technische gebruikersvragen .

 

Update & Hotfix Service

Three Ships werkt voortdurend aan het verbeteren en uitbreiden van haar producten. Daarom verschijnen er met de regelmaat van de klok updates en hotfixes. Deze zijn beschikbaar voor alle Three Ships klanten als onderdeel van het onderhoudscontract.
Lees verder.

Zien hoe het werkt? Demo aanvragen
Op de hoogte blijven?Schrijf je in voor de nieuwsbrief