Educatieve Uitgevers

Nieuwe technologie, nieuwe uitdagingen

De business van een (educatieve) uitgever ondergaat flinke veranderingen. De vraag naar crossmediale en digitale leermiddelen verdringt gestaag de traditionele folio materialen. Nieuwe businessmodellen doen hun intrede. En dat heeft zijn weerslag op zowel uw strategie als uw dagelijkse bedrijfsvoering.

U komt voor nieuwe uitdagingen te staan op het gebied van productie en hergebruik van digitaal materiaal (content), de publicatie & distributie hiervan, gecontroleerd beschikbaar stellen hiervan en gebruik zonder te veel handelingen. Een betrouwbare digitale productie- en leveringsstraat kan u helpen deze uitdagingen aan te gaan. Hoe? Dat vindt u hieronder.

Alles in 1: Publication Store

De specifieke behoeften van leveranciers van digitale materialen (content) vormen de blauwdruk van de Publication Store. U kunt ervoor kiezen de Publication Store af te nemen als service (Saas). Zo hoeft u niet te investeren in kostbare hardware. En u hoeft zich geen zorgen te maken over zaken als bandbreedte en technisch beheer. Three Ships zorgt ervoor dat de Publication Store altijd bereikbaar en up-to-date is en blijft.

Bekijk de kant-en-klare inrichtingen


Aanbevolen Losse Producten

Content opslag en distributie

In het Content Delivery System (CDS) wordt de content opgeslagen en beheerd. Vanuit het CDS kunt u ook de distributie verzorgen. De content blijft aanwezig in het CDS; distributie gebeurt via directe links naar de content of via  Content Link Packages. U distribueert dus niet de fysieke content. Als de gebruiker het Content Link Package opstart, wordt de content afgespeeld alsof deze in de ELO van de afnemende (onderwijs)instelling aanwezig is.

Lees verder


Licenties en authorisatie

In het Licentiekantoor maakt u licenties en bijbehorende activatiecodes aan voor uw content.  Licenties kunnen verschillende voorwaarden bevatten: bijvoorbeeld een looptijd van een of meerdere dagen, maanden, of jaren of onbeperkt, en gelden voor een of meerdere gebruikers.  U bepaalt zelf welke voorwaarden u toekent aan de content die wordt uitgeleverd.

Lees verder


Online verkoop

In de Three Ships Webshop kunt u uw content en fysieke producten (zoals folio boeken) online aanbieden en verkopen. De webshop biedt uw klanten diverse gangbare betaalmethodes zoals iDeal, creditcard en factuur. Via de beheermodule heeft u zicht op orders en kunt u producten beheren. Optioneel kan een licentie automatisch geactiveerd worden zodra er betaald is.

Lees verder


Content creatie

Met Silverpoint kunt u aan de hand van sjablonen aantrekkelijke en leerzame content ontwikkelen. U heeft geen programmeerkennis nodig. Three Ships kan indien u dat wenst specifieke sjablonen in uw huisstijl ontwikkelen. Binnen de sjablonen zijn een aantal onderdelen al voor u geregeld, zoals stijl, navigatie en de inhoudsopgave . U kunt ook bordboeken maken met  Silverpoint.

Lees verder

praktijkvoorbeelden

Knooppunt MBO

KnooppuntMBO is een initiatief van Stichting Praktijkleren. Het is een eerste aanzet tot de realisatie van een uniek online-loket voor digitale leermiddelen. Een soort ‘digitale rugzak’.
Download als PDFKnooppunt (België)

Leerlingen en leerkrachten krijgen met één login en wachtwoord toegang tot alle digitale leerinhouden die ze aangekocht hebben bij de aangesloten uitgevers. Dit initiatief werd gerealiseerd samen met Microsoft België.
Download als PDF

Zien hoe het werkt? Demo aanvragen
Op de hoogte blijven?Schrijf je in voor de nieuwsbrief